Kαθε χρονο σπερνουμε κι εμιες δικα μας φυτα.
Η γυναικα μου ειναι γεωπονος και πουλα φυτα τα οποια περνουμε απο εδω
http://www.agris.gr/.
Ειναι υβριδια ετοιμο φυτο δηλαδη και πολυ αποδοτικα ειδικα οι ντοματες τα κολοκυθια και οι μελιτζανες τσακωνικες και απλες.
Επισης βαζουμε πιπεριες κατσικες , στρογγυλες για γεμιστα, φλωρινης, και μερικες καυτερες.
Αυτα που μου αρεσουν περισσοτερο ειναι οι φραουλες που οταν αρχιζουν την παραγωγη ειναι καταπρασινο το φυτο και κατακοκκινες οι φραουλες.Ειναι πεντανοστιμες και ψωμομενες.
Φασολακια και μπαμιες εχουν επισης πολυ καλη παραγωγη αν και οσων αφορα τις μπαμιες δεν ειμαι και πολυ φαν του ειδους.
Περσυ ειχαμε βαλει και μερικες καλαμποκιες που βγαζουν την ροκα για ψησιμο και φαγητο.Τοσο γλυκια ροκα ειχα ξαναφαει σε μια γιορτη στο Λιτοχωρο.
Τον Αυγουστο που η παραγωγη ειναι στο φουλ πραγματικα δεν ξερουμε τι να τα κανουμε.Αλλα μοιραζουμε αλλα τα βαζουμε στην καταψυξη και τις ντοματες τις κανουμε σαλστα κι εχουμε για σχεδον ολοκληρο τον χειμωνα.
Φετος θα φυτεψουμε κι ενα νεο ειδος για το οποιο αγνοουσα την υπαρξη του.Λεγεται φυτικο σφουγγαρι και ενας φιλος μας εδωσε μερικα σπορακια.Αντε να δουμε τι θα βγαλει.
Ξεχασα ν' αναφερω πως στις ντοματες ριχνουμε λιγο θειοχαλκινη και τα φυτα οχτω στις δεκα φορες ειναι υγειη μεχρι το τελος της ζωης τους.